הצהרת נגישות

הצהרת נגישות

BNI ישראל https://bni.co.il

עודכנה בתאריך 20/08/2023

 

אנו בארגון BNI ישראל, ביזנס נטוורקינג ניהול בע"מ, ח.פ 514537513, (להלן: "BNI ישראל" ו/או "הארגון") פועלים רבות על מנת להנגיש את הארגון ואת אתרי האינטרנט שלנו לאנשים עם מוגבלות על מנת לקדם שוויון זכויות ושקיפות כלפי אנשים עם מוגבלות.

ארגון  BNIישראל הינו זכיין של ארגון BNI העולמי שנוסד בשנת 1985, הינו ארגון וותיק ובעל ניסיון רב הפועל בשיטה מוכחת ומעניק לבעלי עסקים פלטפורמה לניהול מפגשי נטוורקינג עסקי. החברים בארגון הם בעלי עסקים ואנשי מקצוע שעוזרים זה לזה להגדיל את עסקיהם באמצעות מחויבותם לערך הליבה העיקרי שלנו: "הנותן מקבל®". 

בכל שבוע, באלפי קהילות עסקיות ברחבי הארץ נערכים מפגשים מונחים של בעלי עסקים הארץ כדי לבנות ולטפח מערכות יחסים עסקיות ארוכות טווח ומתמשכות שמטרתן העברת הפניות עסקיות איכותיות בין בעלי העסקים החברים בארגון. 

החברות ב- BNI ישראל מציעה גישה לסדנאות והדרכות ארגוניות, חשיפה ללמידה מעמיתים החברים בקבוצה והזדמנויות לנטוורקינג עם מאות אלפי חברי BNI® ברחבי העולם.

כנסים, אירועים סדנאות ומפגשי הדרכה הנערכים לתקופות ע"י BNI ישראל עבור חברי הארגון, נערכים במקומות נגישים ומסודרים. יחד עם זאת מפגשי הקבוצות העסקיות נערכות במועדים ובמיקומים שונים, על פי החלטת החברים בכל קבוצה וקבוצה בעצמם ועל פי רצונם, וללא תאום עם BNI ישראל. 

יחד עם זאת יובהר כי לקוחות החברה אשר רוכשים את הזכות להשתתף במפגשי הקבוצות אינם נפגשים באופן פרונטלי עם נציגי BNI ישראל ובמשרדי הארגון אין קבלת קהל.

הסדרי נגישות בארגון

לחברה מטה מרכזי הממוקם ברח' הנגר 24 בנין AMYC הוד השרון 4527713. 

ניתן להגיע למשרדי החברה באמצעות תחבורה ציבורית, קיימות מספר תחנות אוטובוס ברחובות הסמוכים.

ככלל אין קבלת קהל במשרדי החברה ופגישות תתאפשרנה במקומות ציבוריים בתאום מראש בלבד. אנו מתחייבים לעשות את המירב ולאפשר התאמות לכל אדם בעל מוגבלות. ממונה הנגישות וצוות החברה יפעלו בכל דרך אפשרית להנגיש את השירותים לכל אדם, לרבות ביצוע התאמות מיוחדות ואישיות ובמידת הצורך יקוימו מפגשים בכל דרך ובאמצעים הנדרשים להנגשתם לכל אדם.

אתר האינטרנט של החברה 

אתר האינטרנט של החברה מצוי בכתובתhttps://bni.co.il  הינו אתר תדמיתי בלבד והכניסה לממשק הדיווח תתאפשר לחברי הארגון בלבד. 

האתר עצמו אינו מספק שירות ציבורי (או כל שירות אחר) אלא מפרסם חלק מסוגי השירותים הניתנים באמצעות החברה וללקוחות החברה בלבד. יחד עם זאת אנו סבורים כי על כל עסק באשר הוא, לפעול באופן סביר להנגשת כל מידע שהוא לכל אדם. כפועל יוצא מכך אנו מתחייבים לנקוט בכל מאמץ סביר על מנת להנגיש כל מידע המוצג באתר. 

נתקלת בבעיה כלשהי? אנא עדכנו אותנו על מנת שנוכל לתקן, לעדכן ולפעול לשיפור נגישות האתר. אנא פנו בנושא ללא דיחוי בנושא לרכז הנגישות של החברה באחת מדרכי ההתקשרות המפורטות מטה.

מהות אתר אינטרנט נגיש

אתר אינטרנט נגיש, הינו אתר המאפשר לאדם עם מוגבלות, לגלוש באותה רמת יעילות והנאה כגולשים אחרים, תוך שימוש ביכולות המערכת עליה הוא פועל ובאמצעות טכנולוגיות מסייעות לנגישות .

כדי למלא זאת, אנו שואפים לדבוק בקפדנות ככל האפשר להנחיות נגישות תוכן האינטרנט של World Wide Web Consortium (W3C) 2.1 (WCAG 2.1) ברמת AA. הנחיות אלו מסבירות כיצד להנגיש תוכן אינטרנט לאנשים עם מגוון רחב של מוגבלויות. עמידה בהנחיות אלו עוזרת לנו להבטיח שהאתר יהיה נגיש לעיוורים, אנשים עם לקות מוטורית, ליקויי ראייה, לקויות קוגניטיביות ועוד.

אתר זה משתמש בטכנולוגיות שונות שנועדו להפוך אותו לנגיש ככל האפשר בכל עת. אנו משתמשים בממשק נגישות המאפשר לאנשים עם מוגבלויות ספציפיות להתאים את ממשק המשתמש (ממשק המשתמש) של האתר ולעצב אותו לצרכיהם האישיים.

בנוסף, האתר משתמש באפליקציה מבוססת בינה מלאכותית הפועלת ברקע ומייעל את רמת הנגישות שלו באופן קבוע. יישום זה מתקן את ה-HTML של האתר, מתאים את הפונקציונליות וההתנהגות שלו עבור קוראי מסך המשמשים משתמשים עיוורים, ולפונקציות מקלדת המשמשות אנשים עם ליקויים מוטוריים.

ביצוע התאמות הנגישות באתר האינטרנט

אנו מתחייבים לביצוע כל מאמץ סביר אתר זה עומד בדרישות תקנות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות (התאמות נגישות לשירות),התשע”ג-2013, בכפוף לסייגים שלהלן:

  • אתר האינטרנט הינו חלק ממשק של אתר ארגון BNI העולמי, אשר אינו בבעלותנו ואין לנו כל שליטה עליו. האתר העולמי נוהג לאפשר לנו ביצוע התאמות המחויבות בישראל אולם הדבר נעשה בהתאם להגבלות הטכניות ו/או המשפטיות בהתאם לצורכי ארגון BNI העולמי.
  • התאמות הנגישות בוצעו עפ”י המלצות התקן הישראלי (ת”י 5568) לנגישות תכנים באינטרנט ברמת AA ומסמך WCAG2.0 הבינלאומי.
  • רכשנו את תוסף הנגישות בעל הפונקציות הרחבות ביותר שהתאפשרו לנו, ואולם יתכנו תקלות או הגבלות על חלק מהתכונות הכלולות בתוסף זה ו/או ביכולת השפעתן על האתר ו/או התכנים המוצגים בו.
  • התאמות הנגישות באתר בוצעו בהתאם לסימן ג': שירותי האינטרנט בתקנות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות (התאמות נגישות לשירות) התשע"ג 2013, לתקן הישראלי ת"י 5568 המבוסס על הנחיותWCAG 2.0 , האתר הונגש לרמה AA ובכפוף לשינויים והתאמות שבוצעו במסמך התקן הישראלי.
  • אנו שואפים לתמוך בכמה שיותר דפדפנים וטכנולוגיות מסייעות, כך שהמשתמשים שלנו יוכלו לבחור את הכלים המתאימים ביותר עבורם, עם כמה שפחות הגבלות. לכן, עבדנו קשה מאוד כדי להיות מסוגלים לתמוך בכל המערכות הגדולות המהוות למעלה מ-95% מנתח השוק של המשתמשים, כולל Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Opera ו-Microsoft Edge, JAWS ו-NVDA (קוראי מסך), הן עבור משתמשי Windows והן עבור משתמשי MAC.
  • למרות מאמצינו הטובים ביותר לאפשר לכל אחד להתאים את האתר לצרכיו, עדיין עשויים להיות דפים או חלקים שאינם נגישים במלואם, נמצאים בתהליך של נגישות, או שחסר להם פתרון טכנולוגי הולם להנגשתם. ובכל זאת, אנו משפרים ללא הרף את הנגישות שלנו, מוסיפים, מעדכנים, משפרים את האפשרויות והתכונות שלה ומאמצים טכנולוגיות חדשות.

תוסף ההנגשה והפונקציות הכלולות בו

באתר זה הוטמע תוסף נגישות מבית המותג: AccessiBe, (להלן: "תוסף הנגישות") הנחשב לאחד התוספים המשוכללים והמובילים מבחינה טכנולוגית

תוסף הנגישות כולל את סרגל ההנגשה ובו הפונקציות הרלוונטיות וניתן להשתמש בהן באופן הבא:

תוסף הנגישות שהותקן נועד ליישם טכניקה הקרויה: ARIA attributes  (Accessible Rich Internet Applications), אשר נועדה להבטיח שמשתמשים עיוורים המבקרים עם קוראי מסך יוכלו לקרוא, להבין וליהנות מהפונקציות של האתר. ברגע שמשתמש עם קורא מסך נכנס לאתר שלך, הוא מקבל מיד הנחיה להיכנס לפרופיל קורא המסך כדי שיוכל לגלוש ולתפעל את האתר שלך ביעילות. כך האתר שלנו מכסה כמה מהדרישות החשובות ביותר לקורא מסך:

לצורך ביצוע אופטימיזציה של קוראי מסך - אנו מפעילים תהליך שלומד את מרכיבי האתר באמצעותו ניתן להבטיח תאימות שוטפת גם בעת עדכון האתר. התהליך מספק לקוראי מסך נתונים רלוונטיים באמצעות מערכת התכונות של ARIA (כגון: תוויות טפסים מדויקות, תיאורים של אייקונים הניתנים לפעולה, סמלים של מדיה חברתית, סמלי חיפוש, סמלי עגלה וכיו"ב) בנוסף מבוצעות הנחיות אימות עבור קלט טפסים ופקידי אלמנט כגון: לחצנים, תפריטים, דיאלוגים מודאליים (חלונות קופצים) ואחרים.

תיאור מבוסס תמונה - בנוסף, אמצעי הנגישות מאפשרים תיאור מבוסס תמונה-אובייקט-זיהוי מדויק ומשמעותי כתג ALT (טקסט חלופי) עבור תמונות שאינן מתוארות. זה גם יחלץ טקסטים המוטמעים בתוך התמונה באמצעות טכנולוגיית OCR (זיהוי תווים אופטי). כדי להפעיל התאמות של קורא מסך בכל עת, המשתמשים צריכים רק ללחוץ על שילוב המקלדת Alt+1. משתמשי קוראי מסך מקבלים גם הודעות אוטומטיות להפעיל את מצב קורא המסך ברגע שהם נכנסים לאתר. (התאמות אלו תואמות לקוראי מסך פופולריים כגון JAWS, NVDA, VoiceOver ו-TalkBack).

אופטימיזציה של ניווט מקלדת - תהליך הרקע גם מתאים את ה-HTML של האתר ומוסיף התנהגויות שונות באמצעות קוד JavaScript כדי להפוך את האתר להפעלה באמצעות המקלדת. זה כולל את היכולת לנווט באתר באמצעות מקשי Tab ו-Shift+Tab, להפעיל תפריטים נפתחים עם מקשי החיצים, לסגור אותם עם Esc, לחצני הפעלה וקישורים באמצעות מקש Enter, לנווט בין רכיבי רדיו ותיבת סימון באמצעות מקשי החיצים, וכן מלא אותם עם מקש הרווח או מקש Enter.

בנוסף, משתמשי מקלדת ימצאו תפריטי דילוג על תוכן זמינים בכל עת על ידי לחיצה על Alt+2, או כרכיב הראשון של האתר בזמן ניווט עם המקלדת. תהליך הרקע מטפל גם בחלונות קופצים שהופעלו על ידי הזזת מיקוד המקלדת לעברם ברגע שהם מופיעים, ולא מאפשר לפוקוס להיסחף החוצה.

משתמשים יכולים גם להשתמש בקיצורי דרך כגון "M" (תפריטים), "H" (כותרות), "F" (טפסים), "B" (לחצנים) ו-"G" (גרפיקה) כדי לקפוץ לאלמנטים ספציפיים.

 

תוסף הנגישות באתר נועד לאפשר תמיכה לפרופילים למוגבלות מסוגים שונים כגון: 

  • פרופיל בטוח לאפילפסיה: פרופיל זה מאפשר לאנשים עם אפילפסיה להשתמש בבטחה באתר על ידי ביטול הסיכון להתקפים הנובעים מהנפשות מהבהבות או מהבהבות ושילובי צבעים מסוכנים.
  • פרופיל לקוי ראייה: פרופיל זה מתאים את האתר כך שיהיה נגיש לרוב ליקויי הראייה כגון ראייה משפילה, ראיית מנהרה, קטרקט, גלאוקומה ואחרים.
  • פרופיל מוגבלות קוגניטיבית: פרופיל זה מספק תכונות מסייעות שונות כדי לעזור למשתמשים עם מוגבלויות קוגניטיביות כגון אוטיזם, דיסלקציה, CVA ואחרים, להתמקד במרכיבים החיוניים ביתר קלות.
  • פרופיל ידידותי ל-ADHD: פרופיל זה מפחית באופן משמעותי את הסחות הדעת ורעש כדי לעזור לאנשים עם הפרעות קשב וריכוז והפרעות נוירו-התפתחותיות לדפדף, לקרוא ולהתמקד באלמנטים החיוניים ביתר קלות.
  • פרופיל משתמשים עיוורים (קוראי מסך): פרופיל זה מתאים את האתר כך שיהיה תואם לקוראי מסך כגון JAWS, NVDA, VoiceOver ו-TalkBack. קורא מסך מותקן במחשב של המשתמש העיוור, ואתר זה תואם לו.
  • פרופיל ניווט מקלדת (לקויי מוטורי): פרופיל זה מאפשר לאנשים בעלי מוגבלויות מוטוריות להפעיל את האתר באמצעות Tab, Shift+Tab ומקשי Enter. משתמשים יכולים גם להשתמש בקיצורי דרך כגון "M" (תפריטים), "H" (כותרות), "F" (טפסים), "B" (לחצנים) ו-"G" (גרפיקה) כדי לקפוץ לאלמנטים ספציפיים.

בנוסף מאפשר תוסף הנגישות מבית AccessiBe פונקציות כגון:

  • התאמות גופנים – משתמשים יכולים להגדיל ולהקטין את גודלו, לשנות את משפחתו (סוגו), להתאים את המרווחים, היישור, גובה הקו ועוד.
  • התאמות צבע - המשתמשים יכולים לבחור פרופילי ניגודיות צבעים שונים כגון בהיר, כהה, הפוך ומונוכרום. בנוסף, משתמשים יכולים להחליף ערכות צבעים של כותרות, טקסטים ורקעים עם למעלה משבע אפשרויות צביעה שונות.
  • אנימציות - משתמשים אפילפטיים יכולים להפסיק את כל האנימציות הפועלות בלחיצת כפתור. אנימציות הנשלטות על ידי הממשק כוללות סרטונים, GIF ומעברי CSS מהבהבים.
  • הדגשת תוכן - משתמשים יכולים לבחור להדגיש אלמנטים חיוניים כמו קישורים וכותרות. הם יכולים גם לבחור להדגיש רק אלמנטים ממוקדים או מרחפים.
  • השתקת אודיו - משתמשים עם מכשירי שמיעה עלולים לחוות כאבי ראש או בעיות אחרות עקב השמעת אודיו אוטומטית. אפשרות זו מאפשרת למשתמשים להשתיק את כל האתר באופן מיידי.
  • הפרעות קוגניטיביות - אנו משתמשים במנוע חיפוש המקושר לוויקיפדיה ולוויקימילון, המאפשר לאנשים עם הפרעות קוגניטיביות לפענח משמעויות של ביטויים, ראשי תיבות, סלנג ואחרים.
  • פונקציות נוספות – אנו מאפשרים למשתמשים לשנות את צבע וגודל הסמן, להשתמש במצב הדפסה, להפעיל מקלדת וירטואלית ועוד פונקציות רבות אחרות.

 

שלבי ההנגשה בהם נמצא האתר

מתחילת חודש יוני 2023 החלנו הליך של איפיון והנגשת האתר והתכנים המופיעים בו, (ככל שהדבר נדרש) אנו מערכים שהנגשת האתר תושלם בהקדם, הכל בכפוף לסייגים אשר צויינו בהצהרה זו.

בכל מצב בו נמצאה פונקציה של אתר האינטרנט בלתי נגישה, ניתן לקבל את כל המידע המוצג באתר בשיחה טלפונית עם ממונה הנגישות.

אנו מחויבים להנגיש את אתר האינטרנט לכלל הגולשים הן  ולרבות בעלי מוגבלויות. אנו פועלים בשקידה סבירה ובמאמץ מקסימאלי לוודא כי האתר שמיש ונגיש לכלל האוכלוסיה. יחד עם זאת ייתכן ותמצאו באתר אלמנטים שטרם הונגשו או שלא הונגשו די הצורך ע"י טכנולוגיה מתאימה באופן מיטבי, אנו מתחייבים לעשות את מירב המאמצים לשיפור חידוש והנגשת כל אלמנט ברמה המיטבית. במידה ונתקלתם בקושי בגלישה באתר ו/או בצפייה בתוכנו אנו מתנצלים ונשמח מאוד כי תפנו את תשומת ליבנו לכך .

למרות מאמצינו הטובים ביותר לאפשר לכל אחד להתאים את האתר לצרכיו, עדיין עשויים להיות דפים או חלקים שאינם נגישים במלואם, נמצאים בתהליך של נגישות, או שחסר להם פתרון טכנולוגי הולם להנגשתם. ובכל זאת, אנו משפרים ללא הרף את הנגישות שלנו, מוסיפים, מעדכנים, משפרים את האפשרויות והתכונות שלה ומאמצים טכנולוגיות חדשות לשם כך.

דרכי פניה לבקשות, תקלות נגישות והצעות לשיפור: 

במידה ומצאתם באתר האינטרנט בעיה בנושא הנגישות או שהנכם זקוקים עזרה, אתם מוזמנים לפנות אלינו דרך רכז הנגישות של הארגון – גב מגלי לשם באחת הדרכים הבאות:

  • טל': 1-800-200-830 (שעות פעילות בימים א-ה בין השעות 10:00 ל- 16:00).

בפניה טלפונית מחוץ לשעות הפעילות ו/או בהעדר מענה אנושי מכל סיבה, ניתן להשאיר הודעה.

פניה בהודעת דוא"ל לכתובת: [email protected] יש לכתוב בכותרת ההודעה את עניין הפניה ("בעניין נגישות"), ובתוכן ההודעה יש לפרט את נושא הפניה, ולהקליד בעברית את שם הפונה, מספר הטלפון אליו ניתן לחזור ופרטים נוספים ליצירת קשר.

 

החדשות מ- BNI

    Ajax loader image
Israel Google Analytics Code